Välkommen till KIA i Danderyd, Norrtälje & Malmö

KIA NYBILSGARANTI

TRYGGHET OCH BRA ANDRAHANDSVÄRDE MED SJU ÅRS NYBILSGARANTI

 

Hur kan vi erbjuda sju års nybilsgaranti när många av våra konkurrenter bara ger sina kunder två eller tre år? En av anledningarna är att Kia är ett av de bilmärken som har lägst antal maskinskador*. Det i sin tur är en konsekvens av att vi är oerhört noggranna och övervakar varje del av tillverkningsprocessen i våra fabriker. Vi litar på vår kvalitet helt enkelt.

 

Den sjuåriga nybilsgarantin gäller för bilar i privat bruk samt tjänste- och förmånsbilar. Garantin följer bilen och upphör sju år efter första registreringsdatum eller efter 15 000 körda mil - det som först uppnås - alternativt med obegränsad körsträcka efter tre år. Nybilsgarantin gäller nya Kia-bilar som registreras från och med 1:a januari 2010. För bilar i kommersiellt bruk gäller nybilsgarantin i tre år eller 15 000 mil - det som först inträffar.

 

GARANTIN – ETT VÄRDE SOM FÖLJER MED BILEN

Nybilsgarantin är inte en försäkring som du behöver betala något extra för, den gäller från fabrik och följer din bil oavsett hur många gånger den byter ägare. Detta är en bidragande orsak till att en begagnad Kia har ett så bra andrahandsvärde, eftersom det naturligtvis är attraktivt för en ny ägare att köpa en bil med garanti kvar på.

För att nybilsgarantin ska gälla så måste all service utföras antingen av en auktoriserad Kia-verkstad eller av annan verkstad, förutsatt att arbetet utförts på ett fackmannamässigt sätt enligt Kias serviceprogram under hela garantitiden. Det vill säga från första servicetillfället. Här visar vi en film om hur en service på en av våra verkstäder går till.

 

KORREKT SERVICE - EN DEL AV ÖVERENSKOMMELSEN

Service ska utföras efter det som först inträffar, den körsträcka eller den tidsperiod som gäller för bilen. Serviceintervallet frå ej överskridas. Överskrids någon av gränserna upphör nybilsgarantin att gälla. Här hittar du förteckning över gällande serviceintervaller. Särskilda garantivillkor omfattar bilar som används som taxi-, bud-, uthyrnings- eller körskolebilar, samt bilar som används i hamn- och gruvarbete.

Maximal överträdelse i tid och körsträcka är två månader respektive 200 mil. Överträds dessa marginaler upphör garantin att gälla. Klicka här för att läsa om Kia originalservice.

 

BEHÅLL ORIGINALKVALITETEN PÅ DIN KIA

De reservdelar och tillbehör som används vid service och reparationer måste hålla minst samma kvalitet som Kias originaldelar. Vid service på en annan verkstad än en auktoriserad Kia-verkstad

måste verkstaden kunna visa att servicen har utförts enligt ett korrekt serviceprotokoll. Alla reservdelar, tillbehör och vätskor som används vid servicen ska anges i serviceprotokollet. Serviceprotokollet ska finnas tillgängligt för granskning under hela garantitiden.

 

Här ger vi svar på vanliga frågor gällande nybilsgarantin. Välkommen att kontakta din närmaste Kia återförsäljare om du har frågor eller vill veta mer om våra generösa garantivillkor.

 

 

*(Källa: Länsförsäkringars maskinskaderapport 2011).

KC MOTORS STOCKHOLM  |  SITEMAP

VÅRA BILAR

Våra kampanjer

Picanto

Rio

Venga

Soul

ceqe´d

ceed´d GT

pro_cee´d GT

cee´d SW

Carens

Optima

Sportage

Sorento

 

TJÄNSTEBILAR

Leasing Företag

Priser

BEGAGNADE BILAR

Bilar i lager

KONTAKTA OSS

Personal

Jobba hos oss

Hitta till oss