NYA KIA SORENTO

– EN HELT NY UPPLEVELSE

UPPLEV KIA SORENTO, BOKA PROVKÖRNING NU!

KOMFORT

– NJUT AV HÖG KOMFORT

 • RIMLIG KUPÉ MED 7 SITTPLATSER

  Med utökat benutrymme för både andra och tredje radens passagerare, är Sorento rymligare än någonsin. Med sittplatser på tredje raden kan upp till sju personer följa med på resan.

 • FLEXIBELT UTRYMME

  Du kan åka många, upp till 7 personer, eller åka några färre personer och lasta desto mer. Sorento passar utmärkt för såväl vardagsliv som äventyr, på landet eller i stan. Baksäterna kan fällas helt eller delvis, allt för bästa säteskombinatiion och bagageutrymme för din resa.

 • ELMANÖVRERAD BAKLUCKA

  Bakluckan öppnas automatiskt när fjärrsignaler från den smarta nyckeln upptäcks. Signalen känns av när nyckeln befunnit sig bakom bilen i 3 sekunder. Du stänger bakluckan enkelt med en knapptryckning. Standard för Komfort +.

 • UPPVÄRMBARA & VENTILERADE SÄTEN

  Både fram- och baksäten är eluppvärmbara. Framsäterna är även utrustade med ventilation.

  Standard Komfort +.

SÄKERHET

– 5 STJÄRNOR I EURO NCAP

 • DÖDAVINKELVARNING (BSD)

  Föremål som dyker upp i döda vinkeln upptäcks med hjälp av radarsensorer. Detta gör att en varningslampa tänds och/eller en ljudsignal hörs. Systemet fungerar när du kör i mer än 30 km/timme och ingår i Komfort + paketet.

 • FYRHJULSDRIFT (AWD) &

  STABILISERINGSSYSTEM (VSM)

  Intelligent Fyrhjulsdrift (AWD)

  Dynamax® är ett intelligent system, AWD systemet övervakar kontinuerligt körförhållanden samt beräknar systemkrav, sedan skickas korrekt vridmoment till resp. hjul. Systemet stabiliserar bilens hörn och hjälper på så vis till att eliminera oavsiktliga över- och understyrningar. Samtidigt bidrar systemet till att minska bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp.

   

  Stabiliseringssystem (VSM)

  Systemet ser tillsammans med servostyrningen till att bilen ligger stadigt på vägen vid inbromsningar i kurvor, särkilt på våta, hala och dåliga vägar.

 • FILÖVERVAKNINGSSYSTEM (LDWS)

  Vårt avancerade filövervakningssystem förhindrar att du hamnar på fel kurs om du tillfälligt skulle tappa koncentrationen. En kamera övervakar bilens position i förhållande till filen du kör i. Om nödvändigt varnas du genom ett ljud. Systemet fungerar från 60 km/timme och ingår i Komfort + paketet.

 • 6 KROKKUDDAR & FARTHÅLLARE

  6 Krockkuddar

  Sorento har främre- och sidokrockkuddar för förare och framsätespassagerare, samt två sidokrockkuddar (gardiner) för att skydda samtliga passagerare på bästa sätt.

   

  Farthållare

  Du kan enkelt justera hastigheten och ställa in farten via de ergonomiskt placerade rattreglagen.

   

TEKNIK

– SENASTE TEKNIKEN

TILL DIN HJÄLP

 • SMART SJÄLVPARKERINGSSYSTEM (SPAS)

  Systemet känner igen ett lämpligt fickparkerings-utrumme, styr och bedömer avståndet till bilarna framför såväl som bakom – det endadu behöver göra är anpassa hsteigheten genom att växla och bromsa. Systemet har 10 parkeringssensorer (6 fram o 4 bak).

  Du kan också använda dem för att parkera manuellt. Systemet ingår i Komfort + paketet.

 • USB/AUX-ANSLUTNING &

  INFINITY LJUDSYSTEM

  USB/AUX-Anslutning

  Anpassad för olika typer av medier: MP3-spelare, USB-enheter och andra kompatibla multimediaenheter somhar AUX och USB-portar.

   

  Infinity Ljudsystem

  Innehåller 10 högtalare och en extern förstärkare, ingår i Komfort + paketet.

 • ADAPTIVA XENONLJUS (AFLS)

  Xenonstrålkastare bidrar till bättre sikt och den adaptiva tekniken hjälper dig att snabbare upptäcka hinder. De vridbara och vidvinklade strålkastarna anpassar sig efter bilens styrvinkel, vikt och hastighet. Xenonstrålkastare är standard för Komfort och adaptiva Xenonstrålkastare är standard för Komfort +.

 • HASTIGHETSKYLTAR I DISPLAY

  Tillsammans med navigationssystemet används en kamera som läser av hastighetsskyltar längs vägen, dessa presenteras visuellt brevid hastighetsmätaren på navigationsdisplayen.

  Systemet ingår i Komfort+ paketet.

 • TRAFIKVARNING BAKÅT (RCTA)

  Vid backning på parkeringsplats eller uppfart, varnar systemet föraren om den upptäcker ev. fordon som korsar din väg.

  Standard för Komfort+.

BRÄNSLEFÖRBRUKNING

OCH CO2 VÄRDEN

2.2 CRDi, Manuell växellåda,

CO2: 149-161 g/km.

Bränsleförbrukning (l/100 km):

Blandad: 5.7-6.1; Stads: 6.9;

Landsväg: 4.9-5.3.

2.2 CRDi, Automatisk växellåda,

CO2: 174-177 g/km.

Bränsleförbrukning (l/100 km):

Blandad: 6.6-6.7; Stads: 7.6-7.7;

Landsväg: 6.0-6.1

LUGN OCH RO MED

7 ÅRS NYBILSGARANTI

Att köra helt nya Kia Niro känns ännu bättre när du vet att din bil omfattas av vår 7-åriga fabriksgaranti (1). Det är ett sätt för dig att känna trygghet och ett sätt för oss att visa hur mycket vi litar på kvaliteten hos våra bilar. Säljer du din bil inom sju år så följer den resterande garantin med till nästa ägare. Naturligtvis får du också sju års fria kartuppdateringar (3) till ditt navigationssystem.

(1) Kias 7-åriga (150 000 km) nybilsgaranti

Kias 7-åriga (150 000 km) nybilsgaranti gäller i alla EU-länder och dessutom i Norge, Schweitz, Island och Gibraltar. (Lokala skillnader kan förekomma).