FRÅN 381 900 KR

UPPLEV KIA SORENTO, BOKA PROVKÖRNING NU!

KOMFORT

– NJUT AV HÖG KOMFORT

 • RIMLIG KUPÉ MED 7 SITTPLATSER

  Med utökat benutrymme för både andra och tredje radens passagerare, är Sorento rymligare än någonsin. Med sittplatser på tredje raden kan upp till sju personer följa med på resan.

 • FLEXIBELT UTRYMME

  Du kan åka många, upp till 7 personer, eller åka några färre personer och lasta desto mer. Sorento passar utmärkt för såväl vardagsliv som äventyr, på landet eller i stan. Baksäterna kan fällas helt eller delvis, allt för bästa säteskombinatiion och bagageutrymme för din resa.

 • ELMANÖVRERAD BAKLUCKA

  Bakluckan öppnas automatiskt när fjärrsignaler från den smarta nyckeln upptäcks. Signalen känns av när nyckeln befunnit sig bakom bilen i 3 sekunder. Du stänger bakluckan enkelt med en knapptryckning. Standard för Komfort +.

 • UPPVÄRMBARA & VENTILERADE SÄTEN

  Både fram- och baksäten är eluppvärmbara. Framsäterna är även utrustade med ventilation.

  Standard Komfort +.

DESIGN – RYMLIG & PRAKTISK DESIGN

 • LED VARSELLJUS

  Bilen är utrustad med LED-varselljus, både för ökad synlighet på dagen samt för det visuella uttryckets skull.

 • PANORAMASOLTAK

  Sorento med utrustningspaket Komfort + har panoramasoltak som täcker större delen av taket. Den främre delen är öppningsbar och kan lätt öppnas och stängas via en knapptryckning. Taket kan även stopps i önskat läge eller tiltas. Det finns även en elektrisk manövrerbar rullgardin.

 • ELEGANS OCH ERGONOMI

  Den rymliga och eleganta kupén andas kvalitet, och ger samtidigt en välkomnande känsla. Förarmiljön är ergonomiskt utromad där knappar och reglage lätt kan nås utan att föraren tar händerna från ratten elelr ögonen från vägen.

KVALITET – TRYGG MED 7 ÅRS NYBILSGARANTI

 • SÄTESKOMFORT

  Eftersom vi alla är olika har förarstolen en rad olika inställningsmöjligheter: Elinställbart förarsäte (11-steg) med justerbart svankstöd (4-steg). Nackstöd kan justeras upp/ner och sätesdynan kan förlängas, så att även längre förare sitter bekvämt. Alla funktioner ingår i Komfort +.

 • TREDJE GENERATONEN SORENTO

  I fronten återfinns den distinkta Kia grillen, som här är uppdaterad med ett nytt tredimensionellt rutmönstret. En lång motorhuv, låg taklinje och svapande silhuet bidrar till det dynamiska utseendet. Med snyggt integrerade bromsljus i LED bidrar även Sorentos baksida till den djärva och självsäkra karaktären.

 • KVALITET IN I MINSTA DETALJ

  Denna generation Sorento reflekterar Kias världsomspännande filosofi. Den innefattar klassledande köregenskaper, anmärkningsvärda designinnovationer samt smarta funktioner. Allt levereras med 7 års nybilsgaranti.

 • MATERIALVAL MED OMSORG

  Slitstarka material, högglansiga detaljer, krom-finish mm... Kias designers har under hela tillverkningsprocessen fokuserat på premiumkänslan.

SÄKERHET

– 5 STJÄRNOR I EURO NCAP

 • DÖDAVINKELVARNING (BSD)

  Föremål som dyker upp i döda vinkeln upptäcks med hjälp av radarsensorer. Detta gör att en varningslampa tänds och/eller en ljudsignal hörs. Systemet fungerar när du kör i mer än 30 km/timme och ingår i Komfort + paketet.

 • FYRHJULSDRIFT (AWD) &

  STABILISERINGSSYSTEM (VSM)

  Intelligent Fyrhjulsdrift (AWD)

  Dynamax® är ett intelligent system, AWD systemet övervakar kontinuerligt körförhållanden samt beräknar systemkrav, sedan skickas korrekt vridmoment till resp. hjul. Systemet stabiliserar bilens hörn och hjälper på så vis till att eliminera oavsiktliga över- och understyrningar. Samtidigt bidrar systemet till att minska bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp.

   

  Stabiliseringssystem (VSM)

  Systemet ser tillsammans med servostyrningen till att bilen ligger stadigt på vägen vid inbromsningar i kurvor, särkilt på våta, hala och dåliga vägar.

 • FILÖVERVAKNINGSSYSTEM (LDWS)

  Vårt avancerade filövervakningssystem förhindrar att du hamnar på fel kurs om du tillfälligt skulle tappa koncentrationen. En kamera övervakar bilens position i förhållande till filen du kör i. Om nödvändigt varnas du genom ett ljud. Systemet fungerar från 60 km/timme och ingår i Komfort + paketet.

 • 6 KROKKUDDAR & FARTHÅLLARE

  6 Krockkuddar

  Sorento har främre- och sidokrockkuddar för förare och framsätespassagerare, samt två sidokrockkuddar (gardiner) för att skydda samtliga passagerare på bästa sätt.

   

  Farthållare

  Du kan enkelt justera hastigheten och ställa in farten via de ergonomiskt placerade rattreglagen.

   

TEKNIK – SENASTE TEKNIKEN TILL DIN HJÄLP

 • SMART SJÄLVPARKERINGSSYSTEM (SPAS)

  Systemet känner igen ett lämpligt fickparkerings-utrumme, styr och bedömer avståndet till bilarna framför såväl som bakom – det endadu behöver göra är anpassa hsteigheten genom att växla och bromsa. Systemet har 10 parkeringssensorer (6 fram o 4 bak).

  Du kan också använda dem för att parkera manuellt. Systemet ingår i Komfort + paketet.

 • USB/AUX-ANSLUTNING & INFINITY LJUDSYSTEM

  USB/AUX-Anslutning

  Anpassad för olika typer av medier: MP3-spelare, USB-enheter och andra kompatibla multimediaenheter somhar AUX och USB-portar

   

  Infinity Ljudsystem

  Innehåller 10 högtalare och en extern förstärkare, ingår i Komfort + paketet.

 • ADAPTIVA XENONLJUS (AFLS)

  Xenonstrålkastare bidrar till bättre sikt och den adaptiva tekniken hjälper dig att snabbare upptäcka hinder. De vridbara och vidvinklade strålkastarna anpassar sig efter bilens styrvinkel, vikt och hastighet. Xenonstrålkastare är standard för Komfort och adaptiva Xenonstrålkastare är standard för Komfort +.

 • HASTIGHETSKYLTAR I DISPLAY

  Tillsammans med navigationssystemet används en kamera som läser av hastighetsskyltar längs vägen, dessa presenteras visuellt brevid hastighetsmätaren på navigationsdisplayen.

  Systemet ingår i Komfort+ paketet.

 • TRAFIKVARNING BAKÅT (RCTA)

  Vid backning på parkeringsplats eller uppfart, varnar systemet föraren om den upptäcker ev. fordon som korsar din väg.

  Standard för Komfort+.

FÄRGER OCH FÄLGAR

SILKY

SILVER

IMPERIAL

BRONZE

METAL

STREAM

PLATINUM

GRAPHITE

CLEAR

WHITE

SNOW WHITE

PEARL

LUGN OCH RO MED

7 ÅRS NYBILSGARANTI

Att köra helt nya Kia Niro känns ännu bättre när du vet att din bil omfattas av vår 7-åriga fabriksgaranti (1). Det är ett sätt för dig att känna trygghet och ett sätt för oss att visa hur mycket vi litar på kvaliteten hos våra bilar. Säljer du din bil inom sju år så följer den resterande garantin med till nästa ägare. Naturligtvis får du också sju års fria kartuppdateringar (3) till ditt navigationssystem.

(1) Kias 7-åriga (150 000 km) nybilsgaranti

Kias 7-åriga (150 000 km) nybilsgaranti gäller i alla EU-länder och dessutom i Norge, Schweitz, Island och Gibraltar. (Lokala skillnader kan förekomma).