Välkommen till KIA i Täby, Norrtälje & Malmö

VARFÖR KIA?

EN PRISBELÖNT FAVORIT

 

Kia är ett av Sveriges mest sålda bilmärken och har erhållit flertalet utmärkelser både när det kommer till säkerhet och design. Dessutom är andrahandsvärdet högt, och alla modeller kommer med 7 års nybilsgaranti. Här har vi samlat elva punkter om varför du bör välja just Kia.

Niro Hybrid - Utsedd till årets smartaste bil 2016

Motormännen och tidningen Motor har utsett Kia Niro till ”Årets smartaste bil”. Den nya hybrid-crossovern från Kia är enligt juryn den bil som bäst lyckats med att vara miljösmart, säker, ekonomisk och samtidigt praktisk för ägaren. Kort sagt en vinnande kombination, läs mer.

Sveriges folkligaste kombi

Vår populära Kia cee’d Sportswagon är en av Sveriges mest sålda bilar till privatpersoner och är den tredje mest sålda totalt i sin kategori 2016.

 

(Källa: Vroom Bilstatistik)

Lojala bilägare

Det åker hela 130 000 Kia-bilar på de svenska vägarna varje dag. Det är fantastiskt kul att så många köper våra bilar. Kia är det bilmärke i Sverige som har mest lojala ägare, där en hög andel väljer en Kia igen när det är dags att byta bil.

 

(Källa: Vroom Bilstatistik. 2011-2016)

Ett av de mest sålda bilmärkena i Sverige

Våra bilar är oerhört populära och säljer så bra i sina respektive segment (småbilsklassen, SUV och så vidare) att Kia är det tredje mest sålda bilmärket till privatpersoner (2013–2015), och 6:e mest sålda bilmärket i hela Sverige.

 

(Källa: Vroom Bilstatistik)

Sveriges längsta nybilsgaranti från fabrik

När en ny Kia rullar ut från fabriken är det en unik bil som ser dagens ljus. Varje del av tillverkningsprocessen är noggrant övervakad. Detta är förmodligen en av hemligheterna till att Kia är ett av de bilmärken som har minst maskinskador i Sverige*. Faktum är att vi är så petiga i tillverkningen att vi ger våra bilar hela sju års nybilsgaranti från fabrik. Vår garanti ska inte likställas med olika försäkringslösningar som erbjuds i branschen. I dessa står oftast ett försäkringsbolag som garant för eventuella garantiåtaganden och villkoren är ofta fler och mer komplicerade än en fabriksgaranti.

 

 

Nybilsgarantin är alltså ingen försäkring som du betalar extra för, den gäller från fabrik och är knuten till bilen även om den byter ägare. Detta betyder att andrahandsvärdet är högre då det ofta är garanti kvar på en bil från Kia, om du skulle vilja sälja den vidare efter några år.

 

* (Källa: Länsförsäkringars maskinskaderapport 2015)

Högst andrahandsvärde och låg total ägandekostnad

Kia cee’d har det högsta andrahandsvärdet av de tio mest sålda bilarna i Sverige, enligt Autouncle som gjort en sammanställning. Dessutom har bilpriser.se, i en sammanställning beställd av Teknikens värld, kommit fram till att Kia cee’d sportswagon diesel har lägst värdeminskning i sin klass. Och en jämförelse visar att Kia är snällast mot plånboken när det gäller den totala ägandekostnaden. I en artikel från Dagens Industri vågar man till och med utmana devisen att nya bilar rasar mycket snabbt i värde, och att begagnat då skulle vara smartaste köpet, läs mer.

 

(Källa: bilpriser.se)

 

Det finns dessutom en hög efterfrågan på begagnade Kia cee’d. Modellen ligger på andra plats när man bedömer omsättningshastighet, det vill säga minst antal dagar från det att bilen kom in i bilförsäljarens lager tills att den såldes vidare. Läs mer på Dagens Industri.

 

(Källa: Vroom Bilstatistik)

Pålitlig kvalitet med lägst andel maskinskador

När Länsförsäkringar presenterade sin maskinskaderapport för 2015 var Kia bäst med lägst andel skador. Till maskinskador räknas åkommor på bland annat motor, växellåda, drivlina, kyl- och värmesystem, elektronik, bromsar och styrning. Dessutom rankar Kia i topp, före bl a Porsche och BMW, J.D. Powers årliga kvalitetsstudie och ägarundersökning (2016). Ägarna utvärderar körupplevelse, prestanda i motor och växellåda samt bilens kvalitet efter 90 dagar med sin nya bil. Sportage och Soul får högsta poäng i respektive klass, medan Rio och Sorento placerade sig topp tre.

 

Förstaplatsen i J.D. Power Initial Quality Study (IQS) kommer efter en rad framskjutna placeringar på listan. Topp 10 nåddes 2013 och i 2015 års undersökning placerade sig Kia tvåa. Läs även Aftonbladets artikel "Bilarna med bäst kvalitet".

Kia Carens – fem stjärnor och totalt sett säkrast i klassen

Carens tillhör klassen MPV (Multi Purpose Vehicle). Vi kallar den flexibel multikombi. Den är perfekt för den stora familjen och finns med hela sju säten. Vid Euro NCAPs krocktest var Carens bäst i klassen, med bättre säkerhetsresultat än bland annat Mercedes Citan, Nissan EValia, Citroen C4 Picasso och Ford Tourneo Connect.

Prisbelönt design

Kias designchef Peter Schreyer är en av fordonsindustrins mest respekterade produktdesigners. Han är skaparen av Kias framgångsrika designkoncept, och ligger även bakom både Audis och Volkswagens mest framgångsrika koncept och modeller. Innan Kia var Peter Schreyer designchef på Audi.

 

En av Kias internationella målsättningar sedan 2005 har varit att ha en slående design. Satsningen har gett fina resultat och de flesta av våra modeller har vunnit flertalet prestigefyllda internationella designpriser. Här listar vi stolt alla utmärkelser för hela vårt modellprogram.